A pincészet, ahogy a szőlészet is, tipikus családi kisvállalkozásnak tekinthető. A munkák megoszlanak a családtagok között. Amennyire lehet megpróbálunk a pincészet számára tökéletes alapanyagot biztosítani a saját szőlőinkből. A pincészetben szerepet kap a „régi” és az „új”, ami azt jelenti, hogy a hagyományost és az új technikákat is alkalmazva kapjuk azt a végeredményt, amit a szőlő és a borász együttesen alkotnak.

A szüret során törekszünk a szőlő kíméletes leszedésére, valamint a mihamarabbi feldolgozására. Ebben nagy segítség a területek koncentráltsága, valamint a folyamatosan fejlesztés alatt álló géppark.

Nagy előrelépés volt a szüretelő pótkocsi megvétele, amely segítségével gyorsan, minimális törődés mellett tudjuk a termést a feldolgozótérbe szállítani. Ott már a kihordócsiga segítségével egyenes az út a szintén saválló zúzó-bogyozó gépbe. A folyamat ezután ketté válhat, aszerint hogy milyen bor készítése a cél. A bogyók kerülhetnek a pneumatikus présbe, illetve az erjesztő kádakba. A mustok erjesztésére, a borok tárolására műanyag-, saválló acél tartályok és fahordók állnak rendelkezésünkre. A barrique hordóban érlelt borok fogyasztása évről évre növekszik, így pincészetünk is készít barrique hordóban érlelt fehér és vörösborokat, ezen igények kielégítésére.

Az elkészült borokat magunk palackozzuk 750 ml-es és 1500 ml-es üvegekbe, amelyeknek zömét vendéglátó helyeknek értékesítjük illetve kis részét a pincétől vásárolják meg a fogyasztók.

https://baloghpinceszet.hu/

Részletek:

Tevékenység: bor, pincészet, webshop, Veszprém, borkereskedés,
8245 Pécsely Nyáló-Hegy Pincesor

Balogh Róbert

Megosztás:

Kategóriák:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás